.et_pb_slider_container_inner { padding:0; }

Initial, limba germana a avut o multitudine de dialecte ce s-au dezvoltat independent din cauza faptului ca pe teritoriul Germaniei de astazi existau multe state mici si nicio forta care sa unifice aceste dialecte. Unul dintre primele atestate ale limbii germane standardizate este traducerea Bibliei de catre Martin Luther (1521 si 1534). Va oferim traduceri legalizate in limba germana.

Limba germana apartine grupului vestic al limbilor germanice si impreuna cu neerlandeza formeaza un continuum dialectal.

Dialectele limbii germane sunt impartite in trei grupuri si anume: germana de jos, germana mijlocie si germana de sus, in functie de zonele geografice in care sunt vorbite. Acestea trei sunt divizate la randul lor in subgrupuri.

Germana este limba oficiala in Germania, Austria, Liechtenstein si una din limbile oficiale in Elvetia, Belgia, Danemarca, regiuni din nordul Italiei, Polonia, Franta.

Limba germana este vorbita de colonisti ( bineinteles ca limba materna ) din Statele Unite ale Americii, Canada, Argentina, Mexic, Brazilia, Australia s.a.

Este una dintre cele trei limbi de lucru ale Comisiei Europene, una din cele cinci limbi de lucru ale Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, una din limbile oficiale ale Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa si una din limbile oficiale ale Asociatiei Europene de Liber Schimb.

Limba germana ocupa locul intai in topul limbilor din Europa cu cel mai mare numar de vorbitori. In Romania, peste 60.000 de locuitori sunt de origine germana, majoritatea fiind vorbitori nativi de limba germana. Este predata la toate facultatile de limbi straine din Romania, iar in Banat si Transilvania exista unele licee cu predare si in limba germana.

In plus, in Timisoara functioneaza Teatrul German de Stat, unul dintre singurele teatre germane din afara spatiului germanofon propriu-zis. In Cluj Napoca, la cea mai mare universitate din tara, Babes-Bolyai, jumatate dintre facultati ofera programele de studii si in limba germana. De asemenea, in limba germana apar cateva publicatii periodice nationale ori regionale din Romania.

Call Now Button
× Live WhatsApp