.et_pb_slider_container_inner { padding:0; }

Limba lituaniana apartine grupului Baltic al limbilor indo-europene. Va oferim traduceri legalizate in limba lituaniana.

Limba lituaniana este limba oficiala in Lituania, insa foarte multi vorbitori de lituaniana se gasesc in Kaliningrad si Polonia.

Limba lituaniana este vorbita de cca.4 milioane de personae, avand statut de limba minoritara in Polonia si SUA.

Comunitati vorbitoare de limba lituaniana se intalnesc in Belarus, SUA, Regatul Unit, Brazilia, Canada, Germania, Suedia, Norvegia, Australia, Letonia.

Desi considerata multa vreme una si aceeasi limba cu letona, limba lituaniana a inceput sa evolueze separate de aceasta din secolul XIII-XIV.

Lituaniana este considerate cea mai arhaica dintre toate indo-europene si una dintre putinele limbi baltice supravietuitoare, alaturi de letona.

Datorita caracterului sau arhaic, limba lituaniana are foarte multe asemanari cu limba sanscrita.

Limba lituaniana este una dintre putinele limbi ce a pastrat un vocabular foarte vechi. Din aceasta cauza Comisia Nationala pentru Limba Lituaniana face eforturi pentru a proteja limba de imprumuturi straine. U toate ca majoritatea cuvintelor noi provin din limba engleza, influenta acesteia asupra limbii lituaniene fiind evidenta, se fac demersuri pentru formarea de cuvinte noi prin derivarea cuvintelor din propria limba, scazand astfel numarul cuvintelor imprumutate din limba engleza.

La fel ca si in limba letona, in limba lituaniana nu exista cuvinte cu character injurios puternic. La fel ca si letonii, lituanienii folosesc cuvinte cu sens peiorativ provenite din limba rusa sau engleza.

Call Now Button
× Live WhatsApp