.et_pb_slider_container_inner { padding:0; }

Limba franceza face parte din ramura limbilor romanice de Vest. Va oferim traduceri legalizate in limba franceza.

Limba franceza este vorbita de cca. 220 milioane de oameni, ca limba maternal, limba secunda sau limba straina.

In topul numarului de vorbitori ai diferitelor limbi straine, limba franceza este pe locul 6 in lume sip e locul 2 in Europa.

Franceza este limba oficiala in 29 de tari, iar in 13 dintre acestea este singura limba cu acest statut: Franta, Benin, Burkina Faso, Congo, Coasta de Fildes, Gabon, Guineea, Mali, Monaco, Niger, Republica Democrata Congo, Senegal, Togo.

In alte 16 state, franceza este limba oficiala alaturi de o alta limba:Belgia, Burundi, Camerun, Canada, Ciad, Comore, Djibouti, Elvetia, Guineea Ecuatoriala, Haiti, Luxemburg, Madagascar, Republica Centrafricana, Rwanda, Seychelles, Vanuatu.

De asemenea, exista tari in care limba franceza nu este limba oficiala, insa exista reglementari juridice in legatura cu ea, de exemplu in SUA si Mauritania si tari in care, desi nu are niciun statut juridic, limba franceza este folosita intens: Tunisia, Maroc, Algeria, Liban.

Limba franceza este una dintre limbile de lucru ale ONU, una dintre limbile de lucru ale UE, singura limba oficiala a Uniunii Postale Universale si una dintre limbile oficiale a numeroase organizatii internationale.

Limba franceza a exercitat influente asupra altor limbi straine precum italiana, engleza, romana, polona, spaniola.

Curiozitati despre limba franceza:

  • Limba franceza a fost limba oficiala in Anglia mai mult de 300 de ani
  • Doar 34% din francezi vorbesc limba engleza, in comparative cu alte state europene, unde cca. 85% din populatie vorbeste limba engleza.
Call Now Button
× Live WhatsApp