.et_pb_slider_container_inner { padding:0; }

Limba engleza face parte din subramura vestica a ramurii limbilor germanice si apartine familiei de limbi indo-europene. Acestea reprezinta o familie de limbi vorbite ca limba materna de circa jumatate din populatia planetei, mai ales in Europa, nordul si sudul Asiei, America de Nord, de Sud si Australia. Va oferim traduceri legalizate in limba engleza.

In ordine crescatoare, acestea sunt cele mai raspandite limbi indo-europene: rusa, bengali, portugheza, engleza (380000000), spaniola si hindi.

Limba engleza este o limba anglo-frizona formata initial prin invadarea partii de Est a Angliei in jurul secolului V d.Hr. de catre iuti, angli si saxoni, popoare vorbitoare de limbi germanice.

Aceste dialecte germanice s-au unit si au format engleza veche, cum este numita astazi. Mai apoi, ceea ce a influentat profund evolutia limbii a fost cucerirea Angliei de catre normanzi, care vorbeau un fel de franceza veche. Contopirea acesteia cu engleza veche si imprumuturile directe de cuvinte din latina si greaca au format vocabularul care a ajuns pana in zilele noastre.

In prezent, limba engleza pe care o cunoastem se datoreaza lui William Caxton, care in anul 1476 a introdus tiparul in Anglia, epocii de aur a coloniilor engleze, scriitorului Shakespeare si dezvoltarii modalitatilor de transport, dar si de acces la informatie.

In continuare vom prezenta mici curiozitati legate de limba engleza.

Prima ar fi faptul ca numarul vorbitorilor de engleza ca limba straina este de doua ori mai mare decat cel al vorbitorilor nativi.

O alta ar fi aceea ca o importanta parte din vocabularul englez este derivat din  limba franceza cu foarte mici diferente de ortografie, de accea majoritatea englezilor inteleg limba franceza fara sa o studieze.

Vocabularul limbii engleze creste cu un numar de 8500 de cuvinte pe an.

Limba engleza este limba oficiala prin lege in numai 31 de state dintre cele 50 componente ale SUA.

Nu in ultimul rand, este interesant de stiut faptul ca India are cel mai mare numar de oameni care vorbesc sau inteleg limba engleza.

Call Now Button
× Live WhatsApp