.et_pb_slider_container_inner { padding:0; }

Limba slovaca este o limba slava ce face parte din grupul vestic al limbilor slave. Va oferim traduceri legalizate in limba slovaca.

Limba slovaca este limba oficiala in Slovacia si in Provincia Autonoma Voivodina din Serbia. Limba slovaca are statut de limba minoritara in Ungaria, Serbia, Ucraina, Croatia, Cehia.

Comunitati vorbitoare de limba slovaca intalnim in Regatul Unit, Irlanda, Austria, SUA, Canada, Australia, Ucraina.

Este vorbita de cca. 6 milioane de personae.

Limba slovaca se inrudeste cu limba ceha, putand fi folosita la aproape toate nivelurile ca limba oficiala de comunicare in Cehia.

In perioada comunismului, incepand cu anii 1920, limba slovaca si limba ceha devin o singura limba, numita limba cehoslovaca (oficiala in statul cehoslovac) cu doua variante lingvistice: ceha si slovaca.

Dupa caderea comunismului si divizarea Cehoslovaciei in Cehia si Slovacia, se separa si limba cehoslovaca in doua limbi oficiale: limba ceha (in Cehia) si limba slovaca (in Slovacia).

Limba slovaca este apropiata lingvistic si de limba polona, insa cu un grad de intelegere reciproca limitat.

Limba slovaca foloseste alfabetul latin, iar in cee ace priveste influentele altor limbi straine, limba slovaca este tot mai mult influentata de limba engleza (in special prin preluarea unor neologisme).

Call Now Button
× Live WhatsApp