.et_pb_slider_container_inner { padding:0; }

Limba suedeza este o limba ce face parte din grupul limbilor germanice de Nord sau scandinave. Va oferim traduceri legalizate in limba suedeza.

Limba suedeza este vorbita de cca. 9 milioane de oameni in Suedia si in anumite regiuni din Finlanda, unde are acelasi statut legal cu al limbii finlandeze.

Limba suedeza este limba scandinava cu cel mai mare numar de vorbitori si este inteligibila mutual cu limbile daneza si norvegiana.

Din punct de vedere al morfologiei, limba suedeza se aseamana cu limba engleza.

Desi mult timp limbile suedeza si daneza au fost considerate dialecte ale unei limbi scandinave comune, in prezent sunt limbi diferite, ce au ortografii separate, gramatici diferite si organe de reglementare proprii.

Limba suedeza este singura limba oficiala in anumite regiuni din Finlanda, iar pe teritoriul Finlandei are acelasi statut ca limba finlandeza.

De asemenea, limba suedeza este una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Limba suedeza a fost influentata de limba germana (majoritatea cuvintelor suedeze sunt de origine germanica) si de limba engleza (in special prin adoptarea neologismelor).

De mentionat este si faptul ca cca. 89% din populatia Suediei este vorbitoare de limba engleza.

Curiozitati limba suedeza:

  • Pana la data de 1 iulie 2009 limba suedeza, desi utilizata la nivel local, statal si educational in Suedia, nu avea statut de limba oficiala. Legea care sustine statutul oficial al limbii suedeze in Suedia a fost adoptata la data de 1 iulie 2009.
Call Now Button
× Live WhatsApp