Orasul Craiova este municipiul de resedinta al judetului Dolj, este situat in  sudul tarii si avea la ultimul recensamant 269506 locuitori, dintre care 91.65% romani si romi iar pentru restul populatiei apartenenta etnica nu este cunoscuta. Se afla la 227 de km de capitala si este nod feroviar cu statie de triaj in vestul orasului (Craiova triaj).

Cat despre economia orasului, imediat dupa revolutie s-au inregistrat reale progrese in dezvoltarea urmatoarelor sectoare: telecomunicatii, servicii bancare, asigurari si consultanta in afaceri. Creste acum si numarul de firme mixte si valoarea capitalului investit, cel mai mare capital strain vine din Coreea de Sud (care a investit in Daewoo Automobile Romania). Desi este principalul investitor, totusi exista si alte tari care au investit in orasul Craiova, pe locul doi aflandu-se Israelul, urmat de Grecia, Elvetia, Germania, Austria, Belgia.

Craiova nu este un oras mare, insa este cochet si foarte bine organizat. Am avut placerea sa vizitez niste rude in acest oras din centrul Olteniei si m-a impresionat curatenia si linistea de pe strazile acestuia (parere strict personala). Ca in aproape orice oras, se gasesc orice fel de servicii destinate clientilor, in special cel de taximetrie, care functioneaza foarte bine (spre deosebire de capitala unde de cele mai multe ori e un haos la acest capitol).

Ce m-a surprins este ca spre deosebire de orasul meu dar si de altele ,nu curg afisele cu reclame pentru companii de traduceri. Este neasteptat, intrucat orasul are relatii destul de intense cu alte tari si multe persoane de aici pleaca la lucru in strainatate. De altfel, deoarece lucrez in domeniul traducerilor, m-am interest mai in detaliu si intr-adevar exista putine firme in acest sector de activitate, cu program destul de scurt si preturi destul de mari.

Probabil cei de acolo si-ar dori servicii de traduceri autorizate prin curierat intrucat ar sti sigur ca pot sa-si plaseze comenzile cam in orice zi si intr-un interval orar destul de larg, iar preturile ar fi mai scazute, cu taxa de curier inclusa. De asemenea, daca traducerea nu necesita si autorizare, lucrurile ar fi mult mai simple si mai ieftine deoarece comanda ar fi predata si preluata doar pe email.

Faptul ca in Craiova se afla o importanta reprezentanta de masini din Coreea creste necesitatea de traduceri autorizate in special pentru limba engleza.

Call Now Button
× Live WhatsApp