Pitesti este un oras din Romania, municipiu de resedinta al judetului Arges, cu o populatie de 164.687 de locuitori, majoritatea romani (93.88%). Se afla la 108 km de capitala si la 139 km de vestita statiune montana Brasov.

Referindu-ne la economia orasului, probabil cel mai important lucru de spus este ca orasul Pitesti este unul dintre cele mai industrializate orase din Romania, fiind nici mai mult nici mai putin decat centrul industrial de autoturisme din tara. Uzinele “Automobile Dacia S.A.” se afla in orasul Mioveni, la numai 15 km de Pitesti.

In plus, in Pitesti isi desfasoara activitatea rafinaria de petrol Arpechim, parte a faimosului grup “Petrom”. Poluarea produsa de aceasta rafinarie a fost sursa de controverse, iar instanta a decis diminuarea treptata a activitatii ei cu posibilitatea de inchidere ulterioara.

Din proprie experienta pot afirma ca situatia a fost destul de complicata intrucat la fostul meu loc de munca s-a prezentat intr-o zi un domn care lucrase la rafinaria respectiva din Pitesti. Avea nevoie de traduceri autorizate ale unor acte care atestau vechimea la acest din urma loc de munca, (cerute in mod special de un angajator din strainatate in acelasi domeniu, care stia despre apele tulburi de aici), dansul demisionand dupa multe intreruperi de serviciu, tocmai din acest motiv al incertitudinii create in jurul activitatii rafinariei.

Am fost surprinsa atunci ca nu a apelat la o companie din Pitesti pentru servicii de traducere, insa m-a lamurit, spunandu-mi ca nu se gasesc astfel de companii chiar asa usor ca in capitala si cu preturi atat de accesibile.

Punand pe picioare ulterior propria afacere in domeniu, mi-am amintit de cazul acestui domn si m-am interesat cum sta treaba cu sectorul traducerilor in Pitesti. Concluzia este ca dansul avea dreptate, in sensul ca sunt multe motive pentru care ar fi nevoie de traduceri autorizate (de pilda Pitesti este nod feroviar, facand legatura cu Bucuresti, iar in oras se afla multe centre educationale, se organizeaza festivaluri internationale), insa majoritatea persoanelor care au nevoie apeleaza la companii de traduceri din capitala.

Avand in vedere ca distanta intre aceste doua orase nu este chiar foarte mare si in plus le leaga principala autostrada A1, traduceri autorizate prin curierat pentru orasul Pitesti, cu predarea comenzii in acest oras, dar executarea in Bucuresti, nu este deloc o idee rea.

In sfarsit, ca NOTA BENE, este util sa precizam ca in Pitesti se afla o importanta filiala a celebrei edituri “Paralela 45”, lucru ce creeaza  de multe ori situatia nevoii de traduceri autorizate.

Speram ca proiectul creat de echipa noastra special pentru acest oras, “Traduceri autorizate Pitesti” va fi calea de a comunica si colabora cu dvs. in majoritatea limbilor straine.

Call Now Button
× Live WhatsApp